rss

Wiliams: politica de taiere a costurilor a salvat echipa

  1. 26/01/2009
  2. Tags: Fia, Formula 1, Wiliams
    Vezi toate fotografiile (1)

    Frank Wiliams a recunoscut ca noua politica de reducere a costurilor introdusa de FIA si de FOTA (Asociatia echipelor de Formula 1) a fost ancora de salvare pentru echipa sa.

    Wiliams GP erau considerati in mod evident vulnerabili ca urmare a caderii economice, dat fiind faptul ca nu au un sprijin din partea producatorului si ca majoritatea sponsorilor au fost grav afectati de criza financiara. 

    Baugur, cel dintai suport, a fost prins in colapsul economic din Islanda, iar sponsorul pricipal – RBS – a intampinat de asemenea dificultati. Petrobas si Lenovo si-au retras de asemenea implicarea in proiectul Wiliams.

    Intr-un interviu acordat pentru Financial Times, Wiliams descria noua politica de reducere a bugetului ca un “start proaspat” pentru echipa sa. “Avand in vedere presiunea financiara actuala, urmarea logica constand in reducerea costurilor reprezinta un beneficiu real

    Wiliams considera ca desi echipa sa a avut pierderi in ultimii ani, acestea pot fi amortizate,  mai ales ca urmeaza o reducere a cheltuielilor pentru urmatorii ani. “Avem nevoie sa facem profit. Pentru a avea succes si pentru a fi siguri ca ramanem in afacere, trebuie sa obtinem succesul si pe plan financiar. Asa ca trebuie sa obtinem profit in fiecare an. Am pierdut mult in ultimii doi sau trei ani, dar avem rezerve si resurse sa remediem acest fapt. “

     

    Vizualizari: 659