rss

Wiesmann GT cu motor de M5?

 1. 22/08/2007
 2. Tags: Motor M5, Wiesmann GT
  Vezi toate fotografiile (2)
  Coupe-ul retro al celor de la Wiesmann cutreiera soselele lumii de aproape doi ani si in tot acest rastimp putine lucruri s-au schimbat in ceea ce priveste partea tehnica.

  Situatia este pe cale insa sa ia o nou turnura fiindca producatorul german se gandeste serios sa-l echipeze pe GT cu motorul lui M5.

  Wiesmann a folosit motoare BMW inca de la inceput, fie ca a fost vorba de cele de pe modelele M3 sau, asa cum este cazul acum, de V8-ul de 4,8 litri ce-l echipeaza pe Serie 7 sau X5.

  Cei 362 CP ai acestuia sunt suficienti pentru ca Wiesmann GT sa ajunga la 100 km/h in doar 4,6 secunde si la o viteza maxima de 280 km/h, insa, probabil, au fost cativa clienti care si-au dorit senzati ceva mai tari.

  Ca urmare, este posibil ca, chiar la salonul auto de la Franfurt de peste nici trei saptamani, sa constatam ca sub capota superb-ului coupe a aparut motorul V10 de cinci litri ai lui BMW M5/M6, in stare de 507 CP.

  Si, avand in vedere ca el nu ar trebui sa se lupte decat cu 1.250 kg (Wiesmann GT are suspensii cu componente din aluminiu si o caroserie cu panouri din fibra de carbon), putem pune pariu inca de pe acum ca masina va putea sa pulverizeze pragul celor 100 km/h in mai putin de patru secunde.

  Wiesmann GT V10 vs TVR Sagaris, cineva?
  Vizualizari: 814