rss

Weber F1 poate atinge 420 km/h!

  1. 02/05/2008
  2. Tags: Weber sportscar
    Vezi toate fotografiile (14)

    N-aveti decat sa radeti cat vreti: “pocitania” din imagine, desenata parca de un artist “inmuiat” in aburi de absint, este deja privita de catre foarte putinii fani la fel cum erau si tablourile lui Picasso, mai cu seama ca elvetienii care au construit-o se lauda ca ea poate lasa intr-un nor de praf chiar si un Bugatti Veyron.

    Weber Sportscars, caci despre ei e vorba, nu au cenzurat absolut nimic cand a venit vorba de performanta pura, mizand pe cea mai veche si mai eficienta reteta a vitezei din lume: un motor extrem de puternic, montat pe un sasiu ultrausor.

    Propulsorul in cauza este o versiune foarte modificata a V8-ului LS7 (doar blocul de aluminiu a mai ramas, restul fiind inlocuit pentru a rezista torturii a doua compresoare mecanice), aflat momentan sub capota magnificului Corvette Z06, care pe Weber F1 dezvolta 900 CP si 1.050 Nm/3.900 rpm.

    Nu aplaudati inca: masina cantareste cu totul doar 1.100 kg, ceea ce inseamna ca fiecare armasar dezvoltat de gigantica inima de otel pozitionata cental-longitudinal trebuie sa suporte o greutate de doar 1,22 kg.

    Mai mult decat atat, tractiunea este una de tip AWD, pana la 36% din monumentalul cuplu putand fi trimis cate rotile din fata. In atari conditii, constructorul din Tara Cantoanelor o crediteaza cu o acceleratie pana la 100 km/h in 2,5 secunde, pana la 200 km/h in 6,6 secunde si pana la 300 km/h in 16,2 secunde, plus, evident, o viteza maxima de 420 km/h – mai mult decat suficient pentru ca nimeni sa nu inceapa comentarii inoportune pe teme estetice.

    Totusi, elvetienii au dorit sa justifice formele bizare ale acestei rachete sol-sol, declarandu-le ca facand parte dintr-un “stil inovator si fara compromisuri, supus obiectivului atingerii unei eficiente aerodinamice maxime”.

    Va credem pe cuvant, baieti, insa am dori si ceva dovezi care sa sustina afirmatia de “Cea mai rapida masina de strada din lume”. Pana atunci, verificati daca va puteti debarasa de 1 milion de euro, bani ceruti pentru fiecare Weber F1.

    Vizualizari: 1064