rss

VW vrea sa ajunga Toyota din urma, in cel mult 10 ani

  1. 04/09/2007
  2. Tags: Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nemtii vor sa ajunga la nivelul japonezilor (in ceea ce priveste productivitatea si profitul obtinut) in 10 ani, a declarat Martin Winterkorn, omul numarul unu al marcii. Afirmatia acestuia este sustinuta si de Wendelin Wiedeking, omologul sau de la Porsche, care considera ca nivelul Toyota trebuie atins cu orice pret.

    In acest scop va fi demarat un program de-a lungul unei decade, ce se va inspira si intersecta cu Route 15, adica planul de dezvoltare Audi demarat de ceva vreme.

    Totusi, cei zece ani s-ar putea sa nu fie de ajuns pentru germani. Toyota are un imens avantaj prin faptul ca prezenta sa americana este extrem de solida, yankeii depasindu-si de mult prejudecatile.

    Buy american” este un slogan care paleste in fata pretului si fiabilitatii afisate de modelele nipone, plus ca, din multe puncte de vedere, acestea sunt deja masini mai mult americane (produse in fabrici de peste Ocean, cu mana de lucru locala).

    VW n-are decat sa exploateze si mai bine strategia platformelor comune si sa spere ca poate aduce productivitatea la un nivel la care atacul decisiv sa poata fi lansat. Asta dupa ce reuseste sa-i converteasca pe americani (si nu numai) ca masinile sale sunt mai bune decat cele japoneze, nu-i asa?
    Vizualizari: 748