rss

VW Touareg TDI de la Abt

  1. 25/03/2008
  2. Tags: Touareg
    Vezi toate fotografiile (2)
    Pe fondul pretului urias la titei, a amenintarii poluarii si a nevoii induse de motorina, piata auto diesel a explodat literalmente in ultimul deceniu si probabil ca doar alternativa oferita de motoarele electrice va fi in stare sa domoleasca aceasta ascensiune.

    Pana atunci insa, Abt a mai gadilat un pic versiunea V6 TDI a lui Touareg, pe care a adus-o mai aproape ca niciodata de marele V10 TDI.

    Anuntat de un kit de caroserie extrem – jante de pana la 22 de inch, spoilere si praguri evazate, plus un eleron montat in prelungirea plafonului –, noul program de tuning destinat SUV-ului VW obliga propulsorul cu aprindere prin compresie de trei litri cilindree sa dezvolte 300 CP in loc de 225 si 600 Nm in loc de 500, adica la o aruncatura de bat de masivul agregat de cinci litri "lipit" de sasiul lui Touareg V10 TDI.

    In consecinta, trenul de rulare a fost serios upgradat, masina avand podeaua sensibil mai apropiata de suprafata de rulare si franele mai puternice, gratie unor discuri de 380 mm pe fata, oprite de etrieri cu sase pistonase. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul ca 0-100 km/h se consuma in numai 8,2 secunde, iar viteza maxima este de 215 km/h.
    Vizualizari: 1251