rss

VW Touareg de la Je Design

  1. 05/06/2007
    Vezi toate fotografiile (4)
    Desi unul minor, facelift-ul efectuat asupra lui VW Touareg a atras interesul mai multor tuneri specializati in produsele marcii din Wolfsburg, printre care si germanii de la Je Design.

    Cu un pachet optic agresiv si motoare mai puternice ca cele de serie, Touareg Je Design promite sa te scoata din marea de SUV-uri cu “W”-ul pe calandru fie si numai cu ajutorul acestui alb usor gretos.

    Asadar, la sectiunea “de ochii lumii”, Je Design a pus la punct un kit de caroserie clasic, ce include un spoiler fata desenat agresiv, praguri laterale cu prize de aer si un bumper spate ce face loc unui difuzor si a patru tevi de esapament.

    Pentru a completa tematica “low-rider”, specialistii din Leingarten propun si un modul electronic de coborare a suspensiei pneumatice ce micsoreaza garda la sol cu 35 mm; daca nu ai avut masina dotata cu asa ceva, nu trebuie sa disperi: exista un kit si pentru suspensia conventionala cu arcuri de otel. Numit Variant 3 KW, el poate cobori masina pe un interval intre 30 si 75 mm.

    Transformarea se garniseste cu un set de jante de 22 de inch, iar cine este rabdator si mai asteapta putin timp va putea opta pentru un pachet optic “Wide Body” care, asa cum ii spune si numele, va lati considerabil caroseria SUV-ului Volkswagen.

    In ceea ce priveste adaosul de cai putere, Je Design s-a decis sa-l caute numai in maruntaiele motoarelor diesel, ceea ce nu e neaparat rau din moment ce baza R5 TDI dezvolta deja 206 CP in loc de 174 si 460 Nm in loc de 400.

    Vesti si mai bune primim de la modernul V6 TDI, care propune 285 CP si 550 Nm in locul celor 225 CP si 500 Nm de pe modelul de serie, un plus care se traduce printr-o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 8,9 secunde (cu o secunda mai bine ca inainte de modificare) si printr-o viteza maxima de 207 km/h (+6 km/h).

    Vedeta incontestabila ramane insa kit-ul de motor pregatit pentru uriasul V10 TDI de 5 litri, a carui putere sare de la 313 CP la 352 si cuplu de la 750 Nm la 855. Mosia va fi despadurita cat ai zice “Touareg”…
    Vizualizari: 875