rss

VW Scirocco Study R, prezentat la Bologna

  1. 03/12/2008
  2. Tags: Scirocco, Scirocco gt24, Scirocco Study R, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (5)

    Nu mai reprezinta pentru nimeni o necunoscuta faptul ca cei de la Volkswagen pregatesc o varianta sportiva a noului Scirocco. Constructorul din Wolfsburg ne-a oferit primele indicii despre viitorul model prin prezentarea in cadrul Salonului de la Bologna a conceptului Study R, in fapt versiunea de strada a dublului invingator de la Nurburgring, Scirocco GT24.

    Scirocco Study R este propulsat de acelasi motor de 2,0 litri TFSI care se regaseste si pe actualul Audi S3, nu diferenta ca dezvolta cu 5 "cai" mai mult,si anume 270 CP. Propulsorul este conectat la o transmisie cu dublu ambreiaj DSG cu sase rapoarte.

    Conceptul expus la Bologna mai beneficiaza de suspensii ajustabile, de un sistem de frane cu etriere cu 4 pistoane si de un sistem de evacuare imbunatatit.

    La exterior, Scirocco Study R se remarca prin spoilerul frontal si prizele de aer de pe capota motorului, foarte asemanatoare cu cele de pe GT24, prin luminile pentru rularea pe timp de zi cu LED-uri, oglinzile retrovizoare cu carcasa colorata in rosu, eleronul spate montat deasupra lunetei si prin spoilerul posterior cu aspect de difuzor ce include dubla evacuare.

    Vizualizari: 1177