rss

VW prezinta noul Scirocco GT24

  1. 23/05/2008
  2. Tags: Scirocco gt24, Volkswagen scirocco
    Vezi toate fotografiile (4)

    Desi inca nu a aparut pe piata, noul Volkswagen Scirocco continua sa atraga atentia asupra sa. Dupa dupa modelul de curse care va alerga in acest weekend in cursa de 24 de ore de la Nurburgring, constructorul de la Wolfsburg a prezentat la festivalul de tuning Wörthersee Tour din Austria un al doilea concept, Scirocco GT24, cea mai puternica versiune de strada realizata pana acum.

    Noul concept prefigureaza viitoarea varianta sportiva "R" al lui Scirocco, fiind echipat cu o versiune imbunatatita a propulsorului 2.0 TFSI ce va dezvolta 325 CP. Acesta este conectat la o cutie de viteze DSG cu 6 rapoarte revizuita si are tractiune pe puntea fata,

    Scirocco GT24 dispune de aceeasi caroserie cu cea a variantei de serie, cu deosebirea ca aceasta a fost lungita cu 227 mm, iar ecartamentul a fost latit cu 61 mm.

    De asemenea, noua masina a fost echipata cu suspensii sport modificate cu amortizoare de curse reglabile, care micsoreaza garda la sol cu 75 mm, cu jante de 18 inch, iar sistemul de franare are discuri de 362 mm pe fata si 255 mm pe spate.

    Interiorul a fost la randu-i modificat, renuntandu-se la toate dotarile de lux, masa totala a masinii fiind astfel redusa cu 178 kg comparativ cu versiunea de serie, pana la 1.120 kg.

    Nemtii au montat un nou rollcage, scaune sport Recaro, au aplicat finisaje din carbon pe plansa de bord, un nou volan de curse, display electronic si extinctor.

    Vizualizari: 1384