rss

VW, Mitsubishi intra in afacerea Chery-Chrysler

  1. 12/06/2007
  2. Tags: Chery-Chrysler, Mitsubishi, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)
    Acum nu foarte multa vreme, auto.ro va prezenta un set de informatii privind proiectul comun dintre chinezii de la Chery si numarul trei american, ce presupunea realizarea unui automobil de dimensiuni mici de catre partea asiatica pe baza lui Dodge Hornet.

    Se pare insa ca oportunitatea de a intra pe cea mai mare piata auto a lumii cu un minimum de efort i-a atras atat pe cei de la VW, cat si pe cei de la Mitsubishi, ambele concerne manifestandu-si dorinta de a se implica in dezvoltarea acestei masini.

    Potrivit celor de la Autoweek, Chrysler va anunta cat de curand intentia sa de a produce in serie conceptul Hornet, prezentat anul trecut la Geneva, iar germanii si japonezii par pregatiti sa faca parte din planul de dezvoltare prin furnizarea unor grupuri motopropulsoare ultramoderne.

    Tinem sa va amintim ca Hornet era motorizat de un agregat cu patru cilindri supraalimentat, in stare sa dezvolte 170 CP, insa nu ne indoim ca gama masinii de serie va cuprinde propulsoare mult mai domolite, inclusiv cateva optiuni diesel.

    Pe de alta parte, nu ar fi exclus ca, la dezvelirea oficiala a masinii ce va avea loc in septembrie la Frankurt, americanii sa faca un anunt-surpriza prin care sa ii acorde micul yankeu sansa de a intra in concurenta directa cu Mini Cooper S. Tineti pumnii stransi…
    Vizualizari: 973