rss

VW Golf GTI Edition 30 de la Oettinger

  1. 10/05/2007
  2. Tags: Edition 30, Oettinger, Vw
    Vezi toate fotografiile (3)
    Cand concurenta s-a decis sa intre intr-o cursa a puterii cu VW Golf GTI (pe atunci cel mai bun actor din spectacolul hotch-hatch-urilor compacte), constructorul din Wolfsburg a incercat sa raspunda cu o editie speciala a acestei masini, numita Edition 30.

    Oettinger stie insa ca nici 230 CP nu sunt de ajuns, asa ca a hotarat sa rezolve aceasta problema personal.

    La suprafata, pare sa nu se schimbat nimic – motorul are tot doi litri cilidree si este tot supraalimentat prin intermediul unui turbocompresor – insa sub capota masinii pe care o studiati in aceste momente performantele au ajuns la cote ametitoare: 330 CP si 430 Nm, suficient pentru a imprima vehiculului o acceleratie 0-100 km/h in numai 5,9 secunde si o viteza maxima de 258 km/h.

    Pentru ca puterea sa sara cu 100 CP a fost nevoie de resetarea managementului motorului, montarea unui intercooler cu debit marit, modificarea galeriilor de admisie si instalarea unei evacuari din otel inoxidabil proiectate chiar de Oettinger.

    Toate modificarile realizate la nivelul motorului sunt pretuite la 3.450 de euro (cost ce include si taxele de omologare), insa nu poti pleca de la Oettinger cu o masina despre care nimeni sa isi dea seama ca nu este un Golf GTI obisnuit.

    Asadar, e nevoie de un set cat mai complet de customizare, chiar daca va umfla serios factura finala: setul de roti cu jante de 19 inch si pneuri Pirelli (sau Dunlop) costa 2.760 de euro, kitul pentru suspensii ajustabile – 1.290 de euro, covorasele cu logo-ul Oettinger – 143 de euro, iar kitul de caroserie (ce include o grila fata modificata si un set de spoilere fata/spate si sorturi laterale agresive) face 1.580 de euro.

    In total 9.223 de euro, un pret destul de piperat dar care iti garanteaza un loc de lider in gasca de “tunati” ai cartierului.

    Mai ramane sa arati cat volan stii de bani acestia…
    Vizualizari: 1300