rss

VW Golf Bluemotion vine la Frankfurt

  1. 14/08/2007
  2. Tags: Golf Bluemotion, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (2)
    Germanii vor prezenta cu ocazia salonului auto de la Frankfurt unul dintre cele mai economice si mai putin poluante modele Golf diesel din istorie, al patrulea model al programului Bluemotion ce include deja Passat, Passat Variant si Polo.

    Golf Bluemotion va consuma in medie doar 4,5 litri/100 km si, chiar mai important, va emana doar 119 g de CO2 la fiecare km.

    Comparativ cu motorul normal, TDi-ul de 1,9 litri, 105 CP si 250 Nm consuma cu 0,6 litri de motorina mai putin, permitand masinii sa atinga o autonomie de peste 1.200 km cu un singur plin de combutibil (rezervorul are o capacitate de 55 de litri).

    Aceste rezultate remarcabile au fost obinute printr-o serie de modificari aduse in special motorului si cutiei de viteze, primul avand o viteza la ralanti mai mica, in timp ce transmisia beneficiaza de rapoarte mai lungi in treapta a patra si a cincea, doar aceasta modificare reducand consumul cu circa 0,2 litri.

    Pe langa acestea, cateva retusuri aduse caroseriei si reducerea inaltimii suspensiilor au facut masina mai aerodinamica (Cx-ul are acum 0,30 in loc de 0,32), in timp ce noile anvelope putin rezistente la inaintare au contribuit la reducerea emisiilor de CO2.

    Disponibil in pachetle de echipare Trendline si Comfortline, VW Golf Bluemotion va fi disponibil pe piata imediat dupa incheierea salonului auto de la Frankfurt, concernul din Wolfsburg urmand a-l propune la un pret cu doar 315 euro mai mare decat al modelului echipat cu motorul de 1,9 litri TDi clasic (ceea ce inseamna ca Bluemeotion Trendline va avea un pret de baza de 20.615 euro).
    Vizualizari: 1076