rss

VW Eos de la B&B

  1. 28/03/2009
  2. Tags: B&b, Eos, Vw
    Vezi toate fotografiile (3)

    Setea de putere nu cunoaste margini la unii tuneri, care doresc sa iasa in evidenta mai degraba printr-un numar astronomic de cai decat printr-un cumul de modificari tehnico-estetice bine chibzuit.

    B&B tocmai a demonstrat ca face parte dintre ei cu un VW Eos de 500 CP!

    Autorii unui program interesant dedicat lui Scirocco, germanii au gasit de cuviinta ca si Eos, coupe-carbriolet-ul lui VW, trebuie sa treaca la randu-i printr-un “tratament” cu produse aftermarket. In centrul atentiei s-a aflat motorul de doi litri turbo care, in mod normal, produce 200 CP; ei bine, dupa interventia inginerilor lui B&B, acesta trimite catre roti cel putin 360 CP.

    In functie de banii si nebunia clientului, puterea poate creste la 400 de cai, 450 de cai si, in final, la 500 de cai, moment in care Eos este capabil sa atinga 100 km/h in numai 4,2 secunde si o viteza maxima de 308 km/h.

    Teribila performanta s-a putut inregistra gratie modificarilor intense aduse la nivelul propulsorului, incepand cu instalarea unor galerii de admisie/evacuare speciale si terminand cu montarea unui intercooler nou, a unor injectoare de inalta presiune si a unei pompe de combustibil recalibrata.

    Nu ne putem da seama cum sta pe sosea o masina ale carei roti anterioare suporta tortura a 500 CP, insa cei de la B&B au facut tot posibilul ca trenul de rulare si franele sa se preteze cat mai bine stihiilor iscate sub capota. Daca au reusit, cu-atat mai bine...

    Vizualizari: 915