rss

VW e noul numar trei mondial

  1. 29/08/2008
  2. Tags: Ford, General Motors, Toyota, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    OK, informatia contine date provizorii si se refera la numarul de masini vandute, nu la cel produse, dar, chiar si asa, ea este inca o lovitura la nivel psihologic pe care Ford trebuie sa o suporte.

    De partea cealalata, germanii isi pot freca mainile de bucurie, avand in vedere faptul ca misiunea lor de a detrona Toyota din topul ierarhiei mondiale se afla in parametrii corecti.

    Grupul din Wolfsburg a vandut pe primul semestru al acestui an 3,31 milioane de autovehicule, depasind cu aproape 100.000 de masini rezultatele lui Ford.

    Fata de rezultatul de anul trecut, cifra trecuta in dreptul lui VW este mai mare cu 7,2%, in timp ce americanii, desi ar trebui sa se declare multumiti cu cele 3,22 milioane de unitati comercializate, nu au putut face mai mult din cauza situatiei grave in care se afla piata SUV-urilor si camionetelor din SUA.

    Germanii au plusat mult cu succesul misiunii de expansiune in China, o tara in care, se spune, VW va vinde cat de curand mai multe masini decat o face in Germania (specialistii apreciaza circa 1,05 milioane de unitati pana la finalul acestui an).

    Intre timp, liderul mondial Toyota isi continua disputa umar la umar cu General Motors, castigand etapa de la jumatatea anului cu un avans destul de consistent: 280.000 de unitati.

    Toyota a vandut in primele sase luni ale anului, in intreaga lume, 4,82 milioane de autovehicule.

    Vizualizari: 829