rss

VW Caddy Maxi a sosit in Romania

  1. 26/03/2008
  2. Tags: Volkswagen caddy maxi
    Vezi toate fotografiile (6)

    Volkswagen Autovehicule Comerciale a lansat in Romania noul model Volkswagen Caddy Maxi, prezentat pentru prima oara in luna septembrie 2007, la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Noul model are un pret de pornire de la 16.113 euro (TVA inclus), valabil pentru versiunea benzina Caddy Maxi Furgon 1.6/102 CP, si poate ajunge pana la 24.169 de euro (TVA inclus), pentru Caddy Maxi Life 2.0TDI/140 CP - varianta cu 7 locuri.

    Astfel, compania isi completeaza oferta printr-un vehicul comercial pozitionat intre furgonul de oras si Transporter-ul situat in segmentul B.

    Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi Caddy Maxi cu o motorizare pe benzina si doua pe motorina.

    Modelul Caddy Maxi dispune de trei variante de motorizare. Motorul pe benzina de 1,6 litri dezvolta o putere de 102 CP si un cuplu maxim de 148 Nm la turatii mai mari de 3.800 rpm.

    Cele doua motoare diesel TDI dezvolta mai multa putere ?i sunt deosebit de economice. Primul model diesel este ca de obicei deja celebrul motor 1.9 TDI care dezvolta o putere de 105 CP, permitand autovehiculului Caddy Maxi sa atinga 100 km/h in 13,3 secunde.

    Cel mai puternic motor din dotarea modelului Caddy Maxi este cel de 2,0 litri TDI care dezvolta o putere de 140 CP; acesta genereaza un cuplu maxim de 320 Nm la turatii de peste 2.500 rpm si este recomandat ca propulsor de putere superioara chiar si la un volum maxim de incarcare a autovehiculului.

    Motorul 2.0 TDI permite accelerarea autovehiculului Caddy Maxi de la 0 la 100 km/h in numai 10,5 secunde. Viteza maxima a autovehiculului este de 186 km/h. Utilizarea unui filtru de particule diesel este obligatorie.

    Noul Caddy Maxi ajunge la o lungime totala de 4.875 mm, fiind unul dintre cele mai mari modele din clasa vehiculelor comerciale compacte.

    La un ampatament de 3002 mm, beneficiaza de un volum de incarcare de pana la 4,2 metri cubi, o sarcina utila de 800 kg, o sarcina de tractare de 1.500 kg. si o lungime a suprafetei de incarcare de pana la 2.250 mm.  

    Noul model Volkswagen Caddy Maxi se comercializeaza in trei versiuni: Caddy Maxi Furgon, Caddy Maxi Kombi si Caddy Maxi Life.

    Cu noul Caddy Maxi Furgon, Volkswagen Autovehicule Comerciale face legatura intre furgonul de oras si modelul Transporter situat in segmentul B. Sarcina utila de 800 de kilograme si un volum de incarcare de 4.200 litri amintesc de legendarul model Bulli, stramosul Transporter-ului. Pe de alta parte, puterea de 140 CP si un cuplu maxim de 320 Nm reprezinta efectele dotarii cu tehnologia moderna diesel.

    Cu o usa culisanta pentru spatiul pasagerilor, Kombi reprezinta versiunea de baza a autovehiculelor din clasa monovolum. Cele cinci scaune din dotarea standard pot fi completate optional cu inca doua locuri care alcatuiesc cel de-al treilea rand de scaune.

    Cu noul Caddy Maxi Life, Volkswagen Autovehicule Comerciale intra deja in segmentul clasic al autovehiculelor monovolum. Varianta Caddy Maxi Life constituie puntea de legatura, in cadrul segmentului de autovehicule monovolum de mari dimensiuni, intre Caddy Life (varianta compacta) si Multivan sau Caravelle (maxi van). Caddy Maxi Life imbina calitatile unui autovehicul pentru transport de mici dimensiuni si versatilitatea unui monovolum.

    Vizualizari: 5792