rss

Vrei de pe eBay: Aerocar, masina-avion

  1. 03/12/2008
  2. Tags: Aerocar, Ebay, Moulton Taylor
    Vezi toate fotografiile (1)

    In era post-belica, americanii erau asa de siguri ca pot realiza orice le trece prin cap, incat au incercat in nenumarate randuri sa faca prezent din viitorul indepartat, dezvoltand tot soiul de proiecte care mai de care mai ambitioase.

    Unele au esuat complet (precum cel al masinii nucleare), iar altele au reusit partial; din categoria ultimelor face parte si Aerocar, o masina zburatoare de vanzare acum pe eBay.

    Doar sase unitati a construit Moulton Taylor intre 1949 si 1966, cea pe care o aveti acum in fata ochilor, purtatoare a indicativului N103D, fiind terminata in 1956.

    Masina nu a mai zburat din 1977, insa se afla intr-o stare tehnico-estetica foarte buna si, in zilele ei de glorie, l-a ajutat pe fratele lui Fidel Castro, Raul Castro, sa ajunga in Cuba.

    Este singurul model din cele patru ale Seriei I care a ramas original pana la ultimul surub, ceea ce inseamna ca veti avea parte si de aceleasi performante dinamice ca acum jumatate de secol: viteza maxima la sol de aproximativ 100 km/h si in aer de circa 177 km/h.

    Gratie sistemului ingenios de pliere/depliere a aripilor, Aerocar se poate transforma din masina in avion in numai cinci minute, astfel incat este foarte potrivit inclusiv pentru evadari spectaculoase.

    De fapt, este minunat intr-o sumedenie de situatii, in cazul in care ai mintea dezghetata si 3,5 milioane de $ cu care nu mai ai ce face...

    Vizualizari: 1046