rss

Vor inchisoare pe viata pentru soferii care ucid la volan. In ce tara europeana ar putea fi introdusa aceasta pedeapsa

  1. 18/10/2017
  2. Tags: accidente mortale, Marea britanie, pedepse soferi, soferi marea britanie, victime accidente
    Vezi toate fotografiile (1)

    Autoritatile din Marea Britanie vor sa-i disciplineze si mai mult pe cei care conduc autovehicule pe drumurile publice, in contextul in care numai anul trecut, aproape 200 de soferi din Regat au fost trimisi la inchisoare dupa ce au provocat accidente cu victime.

    Guvernul propune o serie de legi mult mai dure pentru cei care conduc periculos, se urca bauti la volan sau sub influenta drogurilor, iar comportamentul lor in trafic duce la moartea altor oameni. Totodata, autoritatile vor sa introduca o pedeapsa noua si pentru cei care produc accidente cu raniti grav.

    In acest moment, soferii criminali din Marea Britanie pot fi condamnati la maxim 14 ani de inchisoare, insa daca acest pachet de legi trece de Parlament, acestia si-ar putea petrece tot restul vietii in spatele gratiilor.

    "Am analizat foarte atent sentintele in cazul accidentelor auto. Tinand cont de gravitatea unor accidente si de durerea faniliilor victimelor, vrem de introducem pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru soferii care distrug vieti, din cauza condusului periculos sau pentru ca se urca bauti sau drogati la volan," a declarat Dominic Raab, Ministrul Justitiei.

    O astfel de lege ar fi buna si pentru tara noastra, unde acum, soferii care provoaca accidente rutiere mortale sunt acuzati de ucidere din culpa, o infractiune pedepsita cu inchisoarea de la unu la cinci ani. Din nefericire insa, de cele mai multe ori acestia primesc pedeapsa cu suspendare, astfel ca nu fac nici macar o zi de inchisoare.

    Vizualizari: 2206