rss

Volkwagen pregateste un nou Touareg pentru Dakar 2009

  1. 28/10/2008
  2. Tags: Dakar, Mitsubishi, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (2)

    Obligata inca de la intrarea in celebrul rally-raid sa guste din cupa infangerii, compania din Wolfsburg pare mai hotarata ca niciodata sa isi lase, cu ocazia lui Dakar 2009, concurenta de la Mitsubishi intr-un nor gros de praf .

    Disputata in America de Sud din cauza problemelor de securitate ridicate de continentul african, marea cursa de inceput de an anunta provocari noi pentru toti participantii; tocmai in aceasta idee, nemtii vor veni cu o masina noua.

    Botezat simplu Race Touareg 2, tot-terenul cu sasiu construit dupa principiul space-frame va fi duplicat in patru exemplare (ce vor intra sub egida echipei de uzina) si trimis sa se lupte cu pampasul sud-american de-a lungul a 15 etape de foc.

    Bolidul va fi propulsat tot de un motor diesel de 2,5 litri, in stare de 276 CP, care si-a facut deja ucenicia in nisipul saharian; totusi, specialistii anticipeaza ca Dakar 2009 va fi o competitie mult mai solicitanta din cauza schimbarilor extreme de altitudine si a suprafatei de rulare.

    Probabil, cea mai buna veste pentru Volkswagen tine de faptul ca lui Mitsubishi, castigatorul ultimelor sapte editii, ii va fi la fel de greu in Lumea Noua. Favorit in batatura echipei germane este considerat Carlos Sainz, care il va avea in dreapta pe Michel Perin – un om care a castigat de trei ori Dakar-ul din postura de navigator.

    Vizualizari: 842