rss

Volkswagen vrea sa ajunga la 10 milioane de masini anual

  1. 12/11/2007
  2. Tags: Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)
    Potrivit jurnalistilor de la "Der Spiegel", grupul Volkswagen intentioneaza sa ajunga in 2018 la o productie anuala de 10 milioane de automobile. Aceasta intentie urmeaza sa fie facuta public, in mod oficial, de Martin Winterkorn, CEO al grupului, in cadrul "Planului pe urmatorul deceniu", pe care-l va prezenta in fata Supervisory Board pe 16 noiembrie.

    Pentru a ajunge la acest volum, VW se bazeaza pe noile modele pe care le va lansa in acest interval de timp. Intre acestea se vor regasi nu doar noile versiuni ale gamei actuale, ci si noutati absolute, inclusiv din segmentele pick-up, van si SUV. Mai mult, potrivit strategiei lui Winterkorn, cateva dintre masini urmeaza sa fie concepute pentru a-i atrage pe cumparatorii de pe pietele in dezvoltare, precum China, India si Rusia, dar si pe cei din SUA.

    Evident, portofoliul superior de produse va aduce dupa sine costuri legate de dezvoltarea acestora, dar Winterkorn spune ca exista si un plan bine pus la punct legat de cresterea profitului. In cadrul acestuia exista si un capitol dedicat lui Seat, companie care, pentru a deveni profitabila, va propune fanilor modele ale altor marci ale grupului care urmeaza sa fie supuse unui face-lift minor, menit sa le adapteze pentru a respecta identitatea de marca a brand-ului spaniol.

    Daca pentru modelele dedicate americanilor o decizie finala se va lua in iunie 2008, atunci cand, probabil, se vor cunoaste si potentialele facilitati de productie in care se vor realiza, lucrurile sunt mult mai clare cand vine vorba de produsele globale. In portofoliul VW sunt incluse la acest capitol Scirocco, Golf VI, viitorul Polo, minicar-ul up!, Tiguan, Passat-Coupe si noul Phaeton
    Vizualizari: 646