rss

Volkswagen va prezenta noul Golf GTD la Leipzig

  1. 25/03/2009
  2. Tags: Golf, Golf, Golf GTD, Golf gti, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa trei ani de absenta din cataloagele Volkswagen, istorica denumire GTD revine in actualitate! Cea mai puternica versiune diesel din gama noului VW Golf va fi prezentata in cadrul Salonului Auto de la Leipzig, care va debuta la sfarsitul acestei saptamani.

    Sigla GTD apare din nou pe un model Golf, acompaniata de familiarul motor 2.0TDI care dezvolta 170 CP si 350 Nm de cuplu si care este dotat standard cu filtru de particule.

    Cu acest bagaj de resurse, noul Golf GTD va fi capabil sa demareze de la 0 la 100 km/h in 8,2 secunde, in timp ce viteza de top este limitata electronic la 220 km/h, cu numai 20 km/h mai putin decat fratele pe benzina Golf GTI.

    Potrivit informatiilor preliminare oferite de constructor, Golf GTD va consuma in ciclu combinat doar 5,5 litri de motorina la fiecare 100 km parcursi. Nu stim deocamdata cum si cu ce viteza ar trebui sa conduceti pentru a obtine aceasta cifra...

    Din punct de vedere estetic, noul GTD este similar GTI-ului, cu calandrul in forma de V, jante de 17 inch, tevi de esapament cromate si un nou difuzor spate. La interior se remarca nelipsitele scaune sportive, volanul cu trei spite si transmisia DSG. Spre deosebire de generatia anterioara, noul GTD va oferi mai multe echipamente.

    In Germania, noul VW Golf GTD va costa 27.200 de euro. Comenzile pentru Europa vor putea fi lansate in luna mai, iar primele livrari vor avea loc in iunie.

    Vizualizari: 2136