rss

Volkswagen SP-2 Concept (cu galerie foto)

  1. 27/10/2008
  2. Tags: Concept, Marcelo Rosa, Scirocco, SP2, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (27)


    Creatia designerului Marcelo Rosa se vrea a fi o interpretare moderna a unui model mai vechi, Volkswagen SP2, care, la nevoie, poate fi construit pe platforma lui VW Scirocco. Este un exercitiu de design interesant, avand la baza filosofia retro, insa efectuat pe un autovehicul care nu spune, probabil, nimic celor care traiesc in afara granitelor Braziliei.

    In anii '70, legea importurilor auto din Tara Cafelei prevedea ca subsidiarul de aici al companiei germane sa isi treaca in portofoliu un automobil sport. Astfel a aparut SP2, un autovehicul perfect, dupa unii, din punct de vedere al designului, insa care ducea o lipsa acuta de un motor performant. Un autovehicul construit exclusiv pentru piata sud-americana, desi cateva sute de exemplare au ajuns si in Europa, ale carui initiale (SP) veneau de la fabrica Volkswagen din Sao Paulo.

    Volkswagen SP2 avea la baza modelul Squareback, care, la randul lui, se baza pe celebra "Broscuta". SP2 dispunea de un motor de numai 75 CP - totusi, un pas inainte fata de SP1, al carui propulsor dezvolta 65 de "cai" -, fapt ce nu a ajutat deloc vanzarile. Ca urmare, doar 10.000 de exemplare Volkswagen SP2 au fost fabricate in decursul a cinci ani, cat s-a aflat in productie.

    Acum, cand Volkswagen dispune de atatea motoare performante, Marcelo Rosa s-a gandit ca n-ar fi rau sa reinvie traditia unui coupe sportiv mai ieftin decat Scirocco.

    Pentru galerie foto completa dati click aici.



    Vizualizari: 877