rss

Volkswagen, mai buni decat Toyota

  1. 12/02/2007
  2. Tags: Martin Winterkorn, Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (3)
    Nu, inca nu s-a rasturnat lumea cu susul in jos, Toyota este inca cel mai de succes concern auto, dar tocmai acest fapt pare sa-l nemultumeasca pe noul boss al germanilor, Martin Winterkorn, care este decis sa ii intreaca pe japonezi la capitolul profituri.

    Winterkorn a facut aceasta declaratie cu ocazia unui interviu dat unui ziar german, in aceeasi intrevedere CEO-ul lui VW mentionand si faptul ca gigantul din Wolfsburg nu va mai face concedieri pe o perioada nedeterminata.

    Din fericire pentru angajatii Volkswagen, aceste cuvinte au si acoperire, dat fiind faptul ca numarul unu german planuieste o ofensiva de modele noi in viitorul apropiat, printre care o noua masina de dimensiuni mici si un inlocuitor pentru Fox, ambele de lansat in urmatorii doi ani.

    In plus, Winterkorn vrea sa aiba un produs in fiecare segment-cheie al pietei auto, mai multe modele cu propulsie hibrida si o gama de motoare diesel moderne.

    Date fiind rezultatele excelente obtinute cu Audi, am putea monitoriza mai des activitatea lui VW. Si japonezii la fel...

    Cele dintai au un ciclu de incarcare de 8 ore si asigura o autonomie maxima de 40 km. Ce-a dea doua componenta garanteaza in plus inca 320 km. Poluare exista insa: pe aceasta distanta se consuma o cantitate de hidrogen pentru a carei productie se foloseste echivalentul a 5,7 litri de benzina la 100 de kilometri. Astfel, Ford sustine ca la un parcurs mediu de 80 km/zi, consumul este de 3 l/100 km, ceea ce chiar este o performanta.
    Vizualizari: 1098