rss

Volkswagen Jetta TDI a castigat titlul Green Car of the Year

  1. 22/11/2008
  2. Tags: Green Car Journal, Green car of the year, Jetta TDI
    Vezi toate fotografiile (1)

    VW Jetta TDI este masina ecologica a anului 2009 potrivit prestigioasei publicatii trimestriale Green Car Journal, modelul de clasa medie al grupului din Wolfsburg reusind sa se impuna intr-o finala in care i-a avut ca adversari pe BMW 335d, Ford Fusion Hybrid, Saturn Vue 2 Mode si smart fortwo.

    Poate si mai interesant (si important) este faptul ca Jetta a reusit sa convinga in conditiile in care americanii considera si acum ca motorina nu trebuie sa ocupe decat rezervoarele masinilor utilitare, camioanelor si utilajelor grele, juriul celor de la Green Car Journal fiind convinsi de eficienta propulsorului TDI si de faptul ca respecta emisiile poluante in toate cele 50 de state americane.

    Alte atuuri care au ajutat sedanul VW sa castige in fata “teribililor” adversari animati de propulsii hibride au fost pretul redus, confortul oferit in timpul rularii si, bineinteles, economia foarte buna de combustibil.

    La acestea s-a adaugat, probabil, si performanta de Guiness Book obtinuta la finalul unei calatorii prin 48 de state americane, in urma careia Jetta TDI a consumat in medie doar 4 litri de motorina la 100 km. Neam de neamul lor nu a mai vazut asa ceva...

    Vizualizari: 1519