rss

Volkswagen cea mai valoroasa companie din lume... pentru cateva ore

  1. 29/10/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)


    Ieri, pentru cateva ore, cursul unei actiuni Volkswagen a atins recordul istoric de 1005,01 euro, moment in care compania din Wolfsburg era cea mai valoroasa din lume, depasind chiar si gigantul Exxon-Mobil.

    296 de miliarde de euro valora VW in acele momente, intr-adevar o suma mai mult decat impresionanta, dar minunea n-a tinut mult, caci valoarea actiunilor a scazut pana la urma la 650 de euro.

    Cresterea spectaculoasa - care odata speculata le-a adus unora averi - s-a datorat zvonurilor conform carora Porsche continua in forta preluarea grupului VAG. Spiritele s-au calmat doar cand o parte din actionarii companiei, respectiv conducerea uniunii sindicatelor din industria germana au declarat ca se vor opune ferm incercarilor de preluare.

    Desi razboiul dintre cele doua companii nu se va incheia prea curand, Volkswagen trebuie sa se declare multumit de faptul ca valoarea actiunilor sale este foarte ridicata, caci este printre putinii fabricanti ce se pot lauda cu asta.

    De exemplu, General Motors a atins, in acest sens, un record negativ nemaivazut, in timp ce, mai aproape de noi, grupul PSA a pierdut 25% din valoarea fiecarei actiuni in ultimul an.
    Vizualizari: 858