rss

Vine Mazda6 MPS!

  1. 02/05/2008
  2. Tags: Mazda6 mps, Mitsubishi lancer evo ix, Subaru impreza sti
    Vezi toate fotografiile (1)

    Despre prima Mazda6 MPS nu s-au spus lucruri prea bune, mai ales cand masina a fost pusa sa lupte umar la umar cu legendele Subaru Impreza STI si Mitsubishi Lancer Evo IX, insa japonezii patronati de Ford sunt gata sa revina in forta cu cea de-a doua generatie, de care ne vom bucura in toamna la Paris.

    Acolo o vor aduce sub forma unui concept-car gata pentru productia de serie, insa nu trebuie sa le credeti “balivernele”: acea masina, imaginata aici cu ajutorul computerului, va fi cat se poate de reala.

    In loc de un motor turbo de 2,3 litri cu 256 CP la dispozitie, noua Mazda6 MPS se va baza pe o versiune supraalimentata a noului agregat de 2,5 litri, despre care se spune ca va trimite catre toate cele patru roti – via o cutie manuala cu sase trepte – cel putin 280 CP.

    Nu trebuie sa fii doctor in matematica pentru a constata ca cel mai rapid model Mazda se va pozitiona pe aceeasi linie cu Mitsubishi Lancer Evo X si va sta la o aruncatura de bat in spatele lui Impreza STI, o carte de vizita mai mult decat completa pentru a lamuri un 0-100 asteptat in mai putin de sase secunde.

    Iar surprizele nu se opresc aici: desi modelul de serie va fi disponibil abia in 2010, japonezii doresc sa aiba grija ca nici o potentiala nisa sa nu ramana neocupata, astfel incat, in afara de sedan, am putea asista si la lansarea unui combi MPS, ba chiar si a unui coupe & cabrio.

    Tot este putin? Atunci ce spuneti de viitoarea Mazda2 MPS, un glont de calibru mic care se va folosi de o versiune turbo a motorului de 1,5 litri (acesta va dezvolta in jur de 175 CP) pentru a-si lichida concurenta? Numai lucruri bune, suntem siguri...

    Vizualizari: 2134