rss

Vin jantele din materiale plastice

  1. 22/06/2007
  2. Tags: Jante material plastic
    Vezi toate fotografiile (1)
    Aceasta solutie inedita abia a inceput sa-si faca loc in lumea curselor, daramite pe drumurile publice. Totusi, teste s-au facut, iar rezultatele sunt promitatoare.

    Se pare ca jantele din plastic, mai elastice decat cele din carbon si la fel de dure, au rezistat unor teste de anduranta pe o distanta de 250.000 km.

    Incurajat de aceste rezultate, Institutul Fraunhofer din Germania a dezvoltat o metoda de testare prin care reuseste sa simuleze conditiile zilnice de utilizare.

    Dezvoltarea unor variante de serie era impiedicata, pana acum, de faptul ca unele situatii nu puteau fi simulate in mod corespunzator –  cum ar fi stricaciunile cauzate de borduri sau marginile gropilor din carosabil.

    Aceasta noua metoda de testare a eliminat acest neajuns si germanii pot sa proiecteze jantele astfel incat sa reziste si la cele mai dure conditii de exploatare.

    Daca jantele de plastic intra in productia de serie vor aduce o serie de beneficii, deloc neglijabile. Sunt mai rigide si mai usoare decat cele din metal si, nu in ultimul rand, mai ieftine de fabricat, ceea ce inseamna ca versiuni certificate pentru utilizarea cotidiana se vor raspandi ca painea calda.
    Vizualizari: 879