rss

Villa d'Este, retrospectiva unui concurs de frumusete auto

  1. 24/05/2011
  2. Tags: Alfa Romeo, BMW, concorso d'eleganza, Villa d'Este
    Vezi toate fotografiile (6)

    Dincolo de saloanele auto care anunta noile modele si prototipuri dezvoltate de constructorii auto privind spre viitor, Concorso d’Eleganza de la Vila d’Este este un eveniment care celebreaza mai intai de toate frumusetea unor modele clasice, dar si a unor concepte ce-ti taie rasuflarea.

    Weekendul trecut, micutul oras Cernobbio, aflat pe malul Lacului Como, a devenit centrul pentru pasionatii de automobile, aici desfasurandu-se o noua editie a unei intalniri organizate pentru prima data in 1929 in aceeasi locatie. Ca in fiecare an publicul larg a putut sa descopere o suita de automobile clasice foarte valoroase, multe produse modele unicat.

    Marele castigator al evenimentului a fost Alfa Romeo 33 Stradale din 1968, acest model unicat primind Trofeul Trofeo BMW Group si laurii "best of show". Prmiul Coppa d’Oro, decis de optiunile publicului, a revenit unui automobil Alfa Romeo 6C 2500 SS din 1942.

    La categoria "Concept Cars and Prototypes" Aston Martin Zagato a iesit invingator. Un alt model care si-a facut debutul in cadrul evenimentului, alaturi de conceptul Zagato, a fost BMW 328 Hommage, dezvaluit de constructorul bavarez pentru a sarbatori a 75-a aniversare a emblematicului model sport BMW 328 din anii '30.

    Trofeul BMW Group in prima editie Concorso d’Eleganza Villa d’Este pentru motociclete a fost castigat de un model american Pierce Four din 1910.

    Vizualizari: 2237