rss

Viitorul Saab, in mainile guvernului suedez

  1. 05/02/2009
  2. Tags: GM, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)


    GM lucreaza din greu la trasarea unui plan prin care Saab este finantat de catre guvernul suedez. Acest poiect trebuie sa fie gata cat mai curand, deoarece este inclus in planul de viabilitate prezentat de GM autoritatilor americane la sfarsitul acestei luni.

    GM doreste sa-i ofere lui Saab independenta, printr-un management exclusiv suedez si mutarea centrului de fabricatie al modelelor inapoi in Trollhattan, Suedia.

    Guvernul suedez este de acord cu finantarea Saab, dar nu doreste sa cumpere actiuni ale constructorului. GM ar renunta la controlul asupra constructorului suedez pana cand acesta se stabilizeaza, oferindu-i doar tehnologii si platforme.

    Presedintele GM pe Europa, Carl-Peter Forster, a declarat ca GM crede ca Saab poate reveni la profitabilitate, datorita directiilor ce ghideaza compania suedeza, si anume, siguranta, designul, si atentia pentru mediu. Forster a continuat: Saab are nevoie de un portofoliu improspatat de 3-4 modele noi, care sa se adreseze unui public variat, pentru a reveni la profitabilitate.

    Portofoliul Saab va fi revigorat de aparitia noului 9-5 anul viitor, a SUV-ului de dimensiuni medii 9-4X, tot in cursul anului viitor. Noul 9-3 urmeaza in 2011. Gama ar putea fi completata de un Saab de dimensiuni mici, bazat pe platforma Astra, a completat Forster.

    Aceste planuri depind insa in totalitate de guvernul suedez. Daca intelegerea nu este finalizata, este foarte probabil ca Saab sa-si inchida portile anul acesta.
    Vizualizari: 999
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »