rss

Viitorul Saab 9-5 se va fabrica la Ruesselsheim

  1. 20/05/2008
  2. Tags: 9-5
    Vezi toate fotografiile (1)
    Actualul Saab 9-5 este deja un veteran al clasei mari si, in ciuda unui facelift consistent ce a avut loc destul de recent, se simte cat se poate de clar nevoia unei innoiri complete.

    Aceasta va avea loc anul viitor, la 12 ani de la debutul pe piata a actualului model, insa suedezii vor rade cu un ochi si cu celalat vor plange: masina nu se va fabrica la Trollhatan, ci in uzina Opel de la Ruesselsheim.

    Mai intai insa o vom admira la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie, locul ales de suedezi pentru o demonstratie ce se anunta de zile mari: design inspirat puternic din cel al conceptului Aero X, motoare V6 supraalimentate pe benzina si un nou diesel ultraeficient cu aceeasi configuratie, propulsoare flex-fuel si nelipsitul sistem de tractiune XWD, ce a debutat anul trecut pe Saab 9-3.

    Apoi, incepand cu mijlocul lui 2009, productia va incepe la uzina de la Ruesslesheim, motivul invocat cu privire la aceasta mutare fiind legat de faptul ca 9-5 va fi fabricat pe baza noii platforme tehnice cu tractiune fata Epsilon II, aceeasi pe care este construit si Opel Insignia.

    Fata de varul sau insa, modelul Saab isi va trambita pretentiile de produs premium printr-o serie de modificari menite sa ii confere imaginea unui sedan sportiv rasat, dintre care enumeram setarea mai rigida a suspensiei, directia mai incisiva si o suma de componente electronice diferite. Sah la Audi?
    Vizualizari: 1639
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »