rss

Viitorul Range Rover – informatii noi

  1. 12/07/2007
  2. Tags: Range Rover
    Vezi toate fotografiile (1)
    Noul SUV de lux Land Rover este programat sa isi faca debutul de abia in 2012, iar proiectul se alfa deja intr-o faza avansata in ciuda faptului ca vanzarea companiei din Solihull pare iminenta.

    El va fi primul dintr-o serie de modele ce vor sosi sa inlocuiasca actuala gama a fabricantului britanic, printre care noul Range Rover Sport, noul Discovery si noul Defender.

    Pana atunci insa, dinspre Insula au “transpirat” noi informatii cu privire urmasul celui mai prestigios tot-teren de pe piata, care va fi si un vehicul avansat tehnologic.

    Spre exemplu, caroseria monococa, realizata integral din aluminiu, va fi construita folosind acelasi proces tehnic de lipire adoptat si la realizarea lui Jaguar XJ.

    Se asteapta ca folosirea aluminiului sa reduca masa acesteia cu pana la 40%, ceea ce ar insemna undeva intre 320 si 410 kg; in plus, minusul in kilograme va fi semnalat de o abordare mult mai dinamica a designului exterior, noul Range Rover urmand a avea un look mai compact si mai sportiv, cu un profil mai jos si cu console fata/spate mai scurte.

    Schimbari importante se vor produce si in plan mecanic, atat la nivelul motoarelor, cat si la cel al suspensiilor. “Rangie” se va baza pe o gama de propulsoare co-dezvoltate impreuna cu Jaguar, din care nu va lipsi top modelul V8 de cinci litri (ce va dezvolta 460 CP cu ajutorul unui compresor mecanic) sau agregtele diesel V6 si V8 (ce vor ajunge la capacitati de trei litri, respectiv patru litri).

    Sarcina unei relatii cat mai bune intre drum si masina va fi preluata de un tren de rulare modernizat la nivelul suspensiilor, ce va fi si mai mult modificat cand Land Rover va fi pregatit sa introduca versiunea cu propulsie hibrida – asteptata sa faca ravagii printre bogatii ecologisiti de peste Ocean.
    Vizualizari: 1151