rss

Viitorul Opel Astra se va produce si in Mexic

  1. 16/09/2008
  2. Tags: Astra, General Motors, GM, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)


    Generatia actuala este deja exportata peste Ocean, sub denumirea de Saturn Astra, dar un succes clar se mai lasa asteptat.

    Interesul publicului nu lipseste, dar masina importata din Belgia sufera din cauza diferentei nefavorabile a cursului euro-dolar, ceea ce ii creste mult pretul. De exemplu, in ultimul an, Astra american s-a scumpit cu 6%, in conditiile in care era deja mai scump decat concurentii locali.

    O solutie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi productia locala, dar noul model este programat sa apara in aproximativ un an, astfel ca o investitie atat de mare nu se justifica in momentul de fata.
    Deci urmatoarea generatie va fi cea produsa in Mexic, iar GM nu va mai pierde bani din cauza diferentei de curs, va castiga din salariile mici ale mexicanilor, respectiv din costurile moderate de transport si va putea oferi Astra (care va bate majoritatea concurentilor la calitate) la un pret competitiv.

    Toate aceste atuuri pot face din noul Astra un best-seller in cativa ani, ceea ce ar fi un lucru mare pentru General Motors, a carui situatie financiara este in continuare foarte grea.
    Vizualizari: 1160