rss

Viitorul model Dacia de segment C bazat pe conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni

  1. 16/04/2023
    Vezi toate fotografiile (1)

    Prevazut sa fie lansat in 2025, viitorul SUV de segment C va fi construit pe platforma CMF-B.
    Odata cu prezentarea, in data de 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anuntata ambitia Dacia de a-si extinde gama de modele si de a-si afirma prezenta in segmentul C european.
    Pentru a pune in practica acest obiectiv, a fost luata decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster sa fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust si spatios, va fi lansat in 2025. Cu doar un an mai devreme, in 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni isi va face aparitia si cea de a treia generatie a modelului Duster.
    Atat viitorul Duster, cat si noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Aceasta platforma, competitiva si extrem de flexibila, reprezinta un element important in strategia industriala a marcii Dacia, asigurand dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. 
    Pe aceasta platforma se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch si SUV din segmentele B si C, cu tractiune 4x2 sau 4x4, si echipate cu motorizari termice sau hibride, conforme cu evolutia reglementarilor in domeniu. Datorita platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesara pentru dezvoltarea noului sau plan produs. 
    Pentru a sustine ofensiva in segmentul C, incepand din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs si in uzina din Tanger (Maroc). 
    «Dacia a intrat intr-o noua faza a evolutiei sale si se pregateste sa abordeze segmentul C, mizand pe aceleasi atuuri care au contribuit la succesul actual al marcii: preocuparea de a raspunde asteptarilor clientilor, oferindu-le ceea ce este esential, la cel mai bun raport prestatii/pret.»
    Mihai Bordeanu Director General Automobile Dacia.

    Vizualizari: 1763