rss

Viitorul Mazda MX-5 va avea un design radical si greutate mai mica

  1. 28/08/2008
  2. Tags: Mazda, MX-5, Roadster
    Vezi toate fotografiile (1)


    Nici un alt roadster n-a avut un succes atat de mare ca MX-5, deci e logic ca Mazda vrea ca viitoarea generatie sa fie cel putin la fel de buna.

    Lansat in 1989, MX-5 s-a vandut ca painea calda datorita conceptul motor fata-tractiune spate, oferit la un pret foarte bun.

    Designul n-a impresionat niciodata, dar acest lucru se va schimba.

    Urmatoarea generatie, programata sa apara in 2012, va beneficia de experienta designerilor angrenati in proiectele Nagare si Kazamai, deci va fi o prezenta radicala.
    “Trebuie sa-l facem agresiv, ca sa aiba c***e” - a declarat Lauren Van den Acker, seful departamentului de design. “Modelul actual este prea conservativ si nu ne putem permite sa facem inca unul”, a mai adaugat Van den Acker.

    Dar Mazda nu se va multumi doar cu o schimbare estetica, ci va continua programul prin care vrea sa reduca greutatea tuturor modelelor.

    Astfel, noul MX-5 va fi mai ecologic si va consuma mai putin, dar nu pentru ca motorul va fi strans de gat si mai mult de electronica sau pentru ca va deveni un hibrid odios, ci pentru ca japonezii ii vor reduce substantial greutatea.
    Deci, vom avea parte de cel putin aceeasi putere, dar care va “cara” mai putine kilograme.

    Suna bine; suna foarte bine. Trebuie doar sa mai asteptam aproximativ 2.279.111, 32 de minute... 31, 30, 29...

    Vizualizari: 1055