rss

Viitorul M5 va avea motor V8 biturbo

  1. 10/07/2008
  2. Tags: Biturbo
    Vezi toate fotografiile (1)
    OK, de ceva vreme incoace va tot informam ca viitorul M5 nu va face nici un compromis in a-si lua inapoi titlul de cel mai dement “family car” din lume – in prezent detinut de Audi RS6 –, urmand a “biciui” cu doua turbocompresoare cei 507 CP ai actualului motor.

    Ei bine, cele doua turbocompresoare au ramas in ecuatie, insa ele nu vor supraalimenta impresionantul V10, ci un V8 de 4,4 litri...

    In caz ca aceasta configuratie vi se pare un pic cam familiara, lasati-va memoria sa zburde fiindca veti ajunge cu siguranta la rezultatul corect: este acelasi propulsor cu cel de sub capota lui X6.

    De fapt, nu chiar acelasi: pe viitorul M5, spun ultimele zvonuri, va dezvolta cel putin 400 kW (aproximativ 536 CP), ceea ce inseamna cu 136 mai multi cai decat versiunea de pe fratele sportiv al lui X5.

    Asta inseamna ca trebuie sa ne asteptam la performante cu adevarat speciale si la o dinamica incredibil de buna, fie doar si daca ne gandim la faptul ca un V8 este mai usor decat un V10, “chinuind” astfel mai putin puntea fata.

    BMW si-a redescoperit de ceva vreme incoace vocatia constructorului de motoare turbo, iar recentele progrese tehnologice in domeniul supraalimentarii si noile reguli cu privire la poluare ar putea sa ii readuca gloria din era lui 2002 Turbo.

    Iar asta nu are cum sa fie un lucru rau, indiferent din ce unghi l-ati privi...
    Vizualizari: 903
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »