rss

Viitorul Logan, 75% romanesc

  1. 24/03/2009
  2. Tags: Dacia, Logan, Sandero
    Vezi toate fotografiile (1)


    Romania a contribuit in proportie de numai 10-20% la dezvoltarea primei generatii Dacia Logan si circa 40% pentru hatchback-ul Sandero. Lucrurile vor sta cu totul altfel in ceea ce priveste viitoarea generatie Logan, care va fi conceputa in proportie de aproape 75% in centrul din tara noastra.

    Potrivit Mediafax, Philippe Prevel, directorul Renault Technology Romania (RTR), a declarat ca minimul realizabil este de 50%, insa dorinta lor este ca circa trei sferturi din automobil sa fie dezvoltate in Romania. De asemenea, francezul a mai spus ca in cateva zile Renault va aproba urmasul lui Logan Sedan. In acest moment, oficialii producatorului auto francez au de ales intre doua modele, urmand ca masina sa fie lansata pe piata cel mai devreme in 2010 si cel tarziu in 2012.

    Prevel a mai adaugat ca noua generatie va pastra caracteristicile care au facut din Dacia Logan un model atat de popular, si anume spatiul, fiabilitatea si pretul scazut.

    La procedura de inlocuire a unui model se pleaca de la mai multe idei, urmand ca doua sau, in cazuri speciale, trei variante sa fie prezentate in format tridimensional (3D), in filmulete si machete la scara reala, conducerii. Abia dupa ce este ales modelul care va intra in productie incep cercetarile de inginerie.
    Vizualizari: 1657