rss

Viitorul BMW Z4: primele informatii

  1. 18/08/2007
  2. Tags: BMW Z4
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ieri va dezvaluiam faptul ca sefii lui BMW ar putea lua decizia de a muta productia lui Z4 de la uzina din Spartanburg, SUA, la cea din Regensburg, Germania, din cauza faptului ca moneda americana a pierdut prea mult teren in fata celei europene, roadster-ul bavarez nefiind un model de volum.

    Azi insa suntem in masura sa va oferim si cateva date generale cu ceea ce va fi in viitor, un viitor care marcheaza sosirea noului Z4 undeva prin 2009.

    Cea mai importanta schimbare fata de actualul model se pare ca va fi metamorfozarea masinii dintr-un cabriolet intr-un coupe-cabrio, prin adoptarea unui acoperis din tabla retractabil dupa modelul rivalului Mercedes SLK.

    Prototipurile observate in timpul testelor au dezvaluit de asemenea si prezenta unor console fata/spate mai scurte, dar si pastrarea unuia din trademark-urile acestui model: o capota de motor foarte lunga.

    Asa cum spuneam cu 24 de ore in urma, viitorul Z4 va fi pozitionat intr-o zona ceva mai premium, astfel incat sa raspunda mai bine atacurilor venite din partea lui Mercedes si Porsche, dar si pentru a face loc unui posibil model “Z” ceva mai mic si mai ieftin.

    Din punct de vedere tehnic, roadsterul BMW va avea ca dotare-vedeta motorul V8 de patru litri de pe M3 (420 CP), urmat in topul cailor putere de motorul sase in linie de trei litri supraalimentat (306 CP) si de un propulsor aspirat cu aceeasi configuratie, dar de 2,5 litri (ce va sta, mai mult ca sigur, la baza gamei). 
    Vizualizari: 923