rss

Viitorul Alpine A110-50 ar putea costa 50.000 de euro

  1. 17/07/2012
  2. Tags: Alpine, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault ar putea lansa viitorul Alpine A110-50 in anul 2015 la un pret estimativ de 50.000 de euro. Sportiva care va marca relansarea celebrului brand va juca pe un segment de piata populat de nume precum Porsche Boxster sau Lotus Elise S.

    Vestile privind lansarea Alpine A110-50 continua sa apara. Viitorul model sportiv va ajunge pe piata in cativa ani si va fi oferit la un tarif de aproximativ 50.000 de euro. Insusi Carlos Tavares, presedintele executiv Renault, a declarat in cadrul unui interviu ca exista deja un acord cu un alt producator privind productia viitoarei masini.

    Decizia finala va fi luata pana la finele anului, iar versiunea de serie ar putea fi lansata in 3-5 ani. In ceea ce priveste partenerul cu care va construi acest model, francezii de la Renault nu au facut nicio precizare, insa ar putea fi vorba de Mercedes date fiind intelegerile anterioare.

    Nici in privinta platformei lucrurile nu sunt foarte clare, desi exista zvonuri care anunta utilizarea unei arhitecturi mecanice de provenienta Lotus, cum este cazul celei existente pe Evora, furnizata partenerilor de la Nissan pentru Infiniti Emerge-E.

    Dezvaluit cu ocazia implinirii a 50 de ani de la lansarea modelului emblematic Alpine Berlinette si prezent la Festivalul Vitezei de la Goodwood, conceptul Alpine 110-50 este pus in miscare de un motor V6 3,5 24V amplasat in spate central, care produce 400 CP.

    Sportiva este echipata cu o cutie de viteze secventiala semiautomata, in sase trepte si cu un ambreiaj dublu disc ce poate fi actionat atat de la pedala, dar si cu ajutorul unei palete situate pe volan.

    Vizualizari: 1433