rss

Viitoarele motoare Audi: date complete

  1. 29/05/2008
  2. Tags: Motor
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cum-necum, olandezii de la Audiblog.nl au reusit sa puna mana pe unul dintre cele mai valoroase documente ale companiei din Ingolstadt, in care se specifica extrem de clar si detaliat ce si cate motoare ne vor oferi modelele Audi pana in 2012.

    Informatiile nu au fost inca confirmate drept oficiale, insa sunt considerate ca provenind de la o sursa de incredere, asa ca, fara sa mai pierdem vremea, iata la ce trebuie sa ne asteptam, in mare, din partea marcii celor patru cercuri.

    Si incepem cu mezinul A1, o masina care, pe langa actuala gama de motoare TFSI de 1,4 litri, va oferi un agregat cu aceeasi tehnologie (supraalimentare si injectie directa), dar de 1,2 litri si 86 CP.

    Cu cateva trepte mai sus, S4 ne intampina cu o reintoarcere la vechile traditii, mai precis cu un motor biturbo FSI de trei litri, ce va inlocui actuala uzina V8 de 4,2 litri.

    Capabil de circa 333 CP, motorul va fi montat atat pe versiunea sedan, cat si pe Avant si va fi oferit fie cuplat la o cutie manuala cu sase trepte, fie la una de tip DSG cu sapte viteze. Povestea se va repeta si in cazul lui Audi S5, chiar daca agregatul de trei litri isi va lua locul in compartimentul de sub capota incepand cu decembrie 2010.

    Cat despre problema perfomantelor mai slabe comparativ cu actualul S5, nu va faceti griji: cei aproximativ 20 CP in minus vor fi compensati cu o greutate mai mica si un centru de greutate mai coborat, plusuri importante la capitolul tinuta de drum.

    Trecem la categoria grea si salutam prezenta lui Audi RS5, o masina care va merge pe mana unei versiuni imbunatatite a actualului “patru-doi” V8 de pe RS4, ce va fi impinsa catre 450 CP pentru a face fata cu succes inamicilor M3 si C 63 AMG.

    Ea va fi lansata in 2010, acelasi an ales de Audi pentru premiera ineditului A5/S5 Sportback, un soi de combi sportiv in genul shooting brake care va fi propulsat de o gama de motoare cunoscute fanilor: 1.8 TFSI si 3.2 FSI pe benzina, respectiv 2.0 TDI si 3.0 TDi pe motorina, plus 3.0 litri biturbo pentru versiunea S5.

    Apropiindu-ne incet de sectorul “bani fara numar”, remarcam prezenta lui Audi A7, un coupe cu patru usi croit pe masura succesului lui Mercedes CLS care ne va incanta si cu o versiune cabrio. Cat despre motoare, la startul vanzarilor – adica in 2010 – vor fi disponibile doar versiuni V6 pe benzina si diesel, insa cel de trei litri pe motorina va fi cuplat la o noua transmisie automata cu opt trepte.

    Putin mai tarziu, varianta S7 va fi animata de un agregat V8 TFSI de patru litri, ce va trimite catre cele patru roti nu mai putin de 394 CP (via cutia de viteze S-Tronic).

    Intre timp, noua generatie a navei-amiral A8 va debuta cu doua propulsoare deja consacrate, dar cu ceva mai multi cai la dispozitie: benzina de 4,2 litri va avea 372 CP, iar dieselul, cu aceeasi configuratie si cilindree, va dispune de 340 CP.

    In sfarsit, vedeta incontestabila a gamei Audi, R8, va primi si o versiune Spider, iar motorul V10 al lui Lamborghini Gallardo, in stare de 525 CP, isi va face si el debutul pe ambele variante de caroserie. Normal...

    Vizualizari: 1805
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »