rss

Viitoarele modele Cadillac

  1. 12/03/2007
  2. Tags: Cadillac, General Motors
    Vezi toate fotografiile (2)
    General Motors are planuri din ce in ce mai ambitioase cu Cadillac, un aspect facut public chiar de catre vicepresdintele numarului unu mondial, Bob Lutz, care a declarat la Geneva ca aceasta marca trebuie sa redevina cea mai buna din lume.

    Ei bine, un prim pas in acest sens se va face prin lansarea unor modele noi, care vor trebui sa dovedeasca ca sunt mai reusite decat masinile premium europene.

    Primul vizat este proaspat lansatul CTS, caruia americanii au de gand sa-i creeze inca doua versiuni: coupe si break.

    Surse apropiate de interiorul companiei au dezvaluit faptul ca inginerii au creat deja doua modele din lut si ca acestia nu mai asteapta acum decat unda verde din partea conducerii, care va veni in momentul in care aceasta va concluziona ca vanzarea lor in Europa este o actiune viabila din punct de vedere economic (piata americana a fost exclusa din calcul, dat fiind faptul ca vanzarile unor asemenea masini ar fi slabe aici).

    O alta directie pe care Cadillac se gandeste sa o abordeze este realizarea unui sedan ultraluxos, care sa se pozitioneze in segmentul masinilor de minim 150.000 de $.

    Planul este sprijint de boss-ul Cadillac, dar nu si de Bob Lutz, care doreste un model plasat exact in coltul opus, sub limita a 30.000 de $ (daca va mai aduceti aminte, este vorba de o masina care sa rivalizeze cu BMW Serie 1).

    In ceea ce priveste restructurarea programului de modele actual, se pare ca zilele marelui DTS sunt numarate, marca din Detroit dorind sa ramana doar cu sedan-ul STS.

    In sfarsit, desi va anuntam cu ceva vreme in urma ca proiectul unui model Sixteen de serie a murit definitv, va spunem acum ca exista o mica posibilitate ca acesta sa reinvie, macar partial: sefii Cadillac planuiesc sa introduca o limuzina de superlux imediat dupa ce isi vor fi rezolvat prioritatea numarul unu (succesul in Europa), ce va fi propulsata fie de uriasul V16 de 13 litri, fie de V12-le Northstar de 7 litri, ce furniza pe supersportul Cien 750 CP.
    Vizualizari: 904