rss

Video: Volkswagen prezinta masina ce parcheaza singura

  1. 24/04/2008
  2. Tags: Park assist vision, Volkswagen passat cc
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sisteme ce ofera asistenta la parcare exista deja, dar Volkswagen duce ostilitatile la un alt nivel, in sensul ca Passat-ul dotat cu PAV (de la Park Assist Vision) face manevrele complet singur, fara sofer la bord.

    El stie sa faca parcari perpendiculare la o bordura sau la un perete, adica o manevra nu foarte grea. Totusi, PAV este de folos si campionilor la parcari, pentru ca da posibilitatea sa pozitionezi masina in locuri unde nu-ti mai ramane loc sa deschizi usa, pentru ca, pe langa ca se parcheaza singura, o masina dotata cu noul sistem stie sa iasa la loc.

    Problema este ca masina din dreapta ta, daca nu are PAV, va fi blocata si de aici pot aparea alte probleme, de natura inter-umana...

    Sistemul, desi are potential (cu siguranta va putea invata si alte manevre), momentan este un nonsens, mai ales daca ne raportam la costurile foarte mari pe care le implica.

    Parerea noastra este ca astfel de sisteme sunt bune pentru imaginea unui producator, dar nu pentru productia de serie. Ele, in timp, vor prelua tot mai multe dintre atributiile soferilor, iar acestia pot deveni mult prea relaxati si dependenti de electronica.

    Iar daca viata ii va pune in situatia sa conduca masini care nu sunt asistate la toate capitolele (sau daca sistemele se strica) acestia pot produce tot felul de evenimente rutiere, unele chiar foarte grave.


    Ar fi timpul ca fabricantii sa nu mai creada ca “soferia” este pentru toti si sa propuna masini care fac totul singure, doar pentru ca asa poate vor fi cumparate si de antitalentele innascute.

     

     

     

     

    Vizualizari: 9892