rss

Video: Toyota Hilux la Polul Sud

  1. 06/02/2009
  2. Tags: Arctic Trucks, Hilux, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)


    Inspirati de expeditia efectuata anul trecut la Polul Nord de membri echipei Top Gear cu o camioneta Toyota Hilux, organizatorii competitiei Amundsen Omega3 South Pole Race au ales truck-ul japonez pentru rolul de vehicul de asistenta.

    Este vorba despre o cursa de ski ce se desfasoara pe distanta de aproape 800 kilometri si care celebreaza rivalitatea dintre Roald Amundsen si Robert Scott, ambii exploratori ai Polului Sud. Camionetele implicate in eveniment sunt special pregatite pentru aceasta incercare, iar responsabil de tuningul necesar este Arctic Trucks din Reykjavik, Islanda, acealsi tuner care s-a "ocupat" si de autovehiculul folosit de Top Gear la Polul Nord.

    Cursa de la Polul Sud va fi insotita de patru exemplare Toyota Hilux echipate cu un sistem special care foloseste caldura motorului pentru a topi zapada. Evident, au fost executate mai multe modificari pentru ca autovehiculele sa poata lucra in regim normal la temperaturi de sub -30 grade C, dar si sa faca fata cu brio terenului greu accesibil din acea zona a Globului.

    Vizualizari: 4060