rss

Video: Robot Nissan care evita coliziunile

  1. 30/09/2008
  2. Tags: BR23C, Nissan, Video
    Vezi toate fotografiile (1)


    Nissan Motor Co. si-a unit fortele cu Centrul de Cercetare din Tokyo pentru a dezvolta impreuna o noua tehnologie care ar urma sa transforme accidentele auto in istorie. Si, daca Volvo studiaza lacustele pentru a reusi acest lucru, japonezii au luat exemplu de la albine, alte vietuitoare care reusesc sa evite coliziunile la milimetru, chiar si atunci cand zboara in roiuri uriase.

    Biomimetic Car Robot Drive, sau BR23C, asa cum mai este el cunoscut, masoara mai putin de jumatate de metru inaltime si aduce mai degraba cu robotii umanoizi din Razboiul Stelelor decat cu un autovehicul. Robotelul japonezilor mimeaza comportamentul albinelor, preluand de la acestea abilitatea de a evita coliziunile cu obstacolele din jur, fixe sau in miscare.

    Desi pare mai mult o joaca de copii, mai ales ca BR23C nu ofera spatiu nici macar pentru un pasager, datele colectate in urma testelor vor fi folosite in viitorul apropiat pentru a oferi sisteme avansate de evitare a accidentelor pentru automobilele conventionale.


    Vizualizari: 945