rss

Video: Shelby Supercars Tuatara, cea mai rapida masina de serie din lume

  1. 19/07/2011
  2. Tags: Bugatti Veyron, Shelby supercars, tuatara
    Vezi toate fotografiile (9)

    Shelby Supercars este mai determinat ca nicioadata sa stabileasca un nou record de viteza, care sa depaseasca performantele titratului Bugatti Veyron. Tuatara este numele ultimei creatii, dezvoltata sa invinga performantele anterior stabilite in cazul unui autovehicul de strada.

    Numele provine de la o reptila din Noua Zeelanda, mostenitor al dinozaurilor, care se lauda cu cea mai rapida evolutie de ADN, o caracteristica pe care SSC a dorit sa sublinieze. Astfel, asemeni reptilei, noul Tuatara a cunoscut o evolutie fara precedent, la numai 3 ani distanta de modelul anterior, Aero Ultimate.

    Acesta din urma a inregistrat recordul de viteza pentru automobilele de strada in anul 2007, la scurt timp fiind surclasat de Bugatti Veyron SuperSport. Acum, Shelby Supercars Tuatara pregateste revansa, mizand pe o viteza maxima de 443 km/h.

    Supercarul este propulsat cu un motor V8 de 7,0 litri, capabil sa produca nu mai putin de 1.350 CP. Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 7 trepte. Optional este disponibila o transmisie secventiala cu 7 rapoarte si padele pe volan.
     

    Vizualizari: 5069