rss

Venturi Fetish primeste un boost de putere

  1. 25/04/2008
  2. Tags: Lambo murcielago, Venturi fetish
    Vezi toate fotografiile (4)
    Daca masina electrica va avea vreo problema in tentativa de cucerire a lumii aceea va fi una de natura financiara, legata mai precis de preturile cu care se vor infatisa modelele cu performante dinamice peste medie.

    Este si cazul lui Venturi Fetish, un adevarat supercar printre atatea gagaute inrudite mai degraba cu prajitoarele de paine decat cu masinile, care, incepand cu luna iunie, va avea o eticheta pe care va scrie 297.000 de euro.

    Totusi, francezii sunt convinsi ca exista destui milionari cu simt de raspundere fata de mediul inconjurator, drept pentru care au adus masina in forma finala la salonul Top Marques de la Monaco. Si nu oricum, ci intr-o forma imbunatatita.

    Inginerii lui Venturi au reusit sa extraga din motorul electric 300 CP si 380 Nm, cu 60 CP si 160 Nm mai mult decat inainte, ridicand in acelasi timp eficienta agregatului pana la 92%.

    Mai mult decat atat, folosirea intensa a fibrei de carbon si redesenarea bateriei litiu-ion au redus masa totala a masinii cu vreo 30 kg, Fetish cantarind acum numai 950 kg.

    Iar rezultatele pe sosea se vor vedea cu varf si indesat, mai ales in ceea ce priveste acceleratia pana la 100 km/h: timpul de 3,5 secunde necesar pentru respectivul sprint este mai bun chiar si decat al lui Lambo Murcielago.

    Chiar daca viteza maxima este de numai 160 km/h, macar jumatate din suma ceruta pe Fetish se justifica cu varf si indesat...
    Vizualizari: 1088