rss

Venit din alta lume: Rinspeed eXasis

  1. 26/12/2006
  2. Tags: Exasis, Rinspeed
    Vezi toate fotografiile (1)
    Delirul stilistic a devenit deja o traditie la Rinspeed. Ca in fiecare, an, carosierul elvetian vrea sa frapeze la salonul “de casa” de la Geneva, si, ca sa nu ne tina prea mult pe jar intrebandu-ne ce va urma in 2007, el a dat publicitatii primele imagini cu noua lui creatie: eXasis, un buggy futuristic, al carui design poarta amprenta conceptului precedent, zaZen.

    Acest buggy psihedelic este propulsat de un motor supraalimentat, in doi cilindri, de 750 cmc, plasat posterior, care functioneaza cu bioetanol si furnizeaza circa 150 CP. Pentru ca intregul vehicul cantareste numai 750 kg, fiecarui cal putere ii corespund doar 5 kg, de unde rezulta un raport putere/greutate comparabil cu al unui Porsche contemporan. Datele tehnice oferite de constructor mentioneaza performante de invidiat, precum viteza de varf de 210 km/h sau cele 4,8 secunde in care accelereaza de pe loc pana la 100 km/h.

    Asa cum am mai spus, eXasis isi va face debutul oficial la Salonul de la Geneva (8-18 martie 2007), pentru a marca in stil mare a 30-a aniversare a companiei Rinspeed.
    Vizualizari: 766