rss

Vauxhall (Opel) Ampera va costa cu 7.000 de $ mai putin decat... Chevy Volt

  1. 09/03/2009
  2. Tags: Chevy Volt, Detroit, Marea britanie, Vauxhall Ampera
    Vezi toate fotografiile (1)

    Iata una din acele vesti pe care noi, europenii, nu le primim prea des (de fapt, este una din acele vesti pe care nu le primim deloc): un model american va costa aici mai putin decat la el acasa.

    Si nu orice model, ci mult-asteptatul Vauxhall Ampera – fratele de platforma a lui Chevy Volt –, care va avea pe Batranul Continent un pret cu mult mai mic decat eco-car-ul din Detroit.

    Nu va mai tinem in tensiune: GM a anuntat ca, in Marea Britanie, Vauxhall Ampera (Opel Apera pentru “continentali”) va avea un pret de pornire de 20.000 de lire sterline – aproximativ 22.000 de euro sau 28.000 de $.

    Pe malul celalalt al Atlanticului, un Chevrolet Volt poate fi cumparat cu minimum 35.000 de $, ceea ce inseamna ca diferenta dintre cele doua este una mai mult decat consistenta: 7.000 de $!

    Sigur, o cauza importanta a acestui efect este faptul ca Ampera va fi asamblata la uzina locala din Ellsmere Point, Cheshire, de unde am putea trage concluzia ca in zona continentala Ampera ar putea costa ceva mai mult.

    Nu ii condamnam pe americani pentru decizia lor, avand in vedere faptul ca, in acest moment, au nevoie de orice ajutor pentru a tine capul deasupra valtorii falimentului (este bine stiut faptul ca planul de salvare a industriei auto pus la punct de guvernul britanic include o “felie” consistenta pentru producatorii de modele ecologice.

    Totul e sa nu se scufunde pana la debutul productiei lui Ampera, in 2012...

    Vizualizari: 4352