rss

Variatii pe Taurus

  1. 09/02/2007
  2. Tags: Ford Taurus
    Vezi toate fotografiile (2)
    Nu renaste modelul in sine (pensionat de curand), dar denumirea face un come-back asteptat de un fan-club numeros.

    Taurus a fost ultima limuzina clasica Ford care a avut cu adevarat succes, inainte ca japonezii sa acapareze acest segment si sa le administreze americanilor o infrangere usturatoare, taman la ei acasa.

    Excluderea din lista de modele a fost primita cu multe critici, drept urmare producatorul american redenumeste modelul Five Hundred in Taurus. Daca privim conceptul acestei masini, pe undeva este urmasul vechiului Taurus si poate ca schimbarea de nume va ajuta si vanzarile.

    Cel mai corect ar fi ca Ford sa prezinte un model complet nou, cu care sa reinvie saga inceputa acum 21 de ani. Din pacate, insa, situatia financiara nu va permite acest lucru prea curand.

    Dupa ce Five Hundred a devenit Taurus, SUV-ul Freestyle se transforma in Taurus X. X-ul vine de la “crossover”, iar prefixul Taurus este unul cat se poate de normal – cele doua masini impart o platforma comuna.

    “Redenumind Freestyle suntem convinsi ca mai multi cumparatori vor fi atrasi de aceasta masina” – sustine un oficial al companiei de peste Ocean. Dar ca treaba sa fie sigura, s-a aplicat si un mic facelift.

    Taurus X afiseaza noua grila specifica Ford (compusa din trei elemente cromate), faruri si stopuri redesenate, cat si alte mici modificari minore ale exteriorului. Motorizarea este asigurata de un V6 de 3,5 litri, ce dezvolta 260 CP, cu 30% mai mult decat in trecut.

    Transmisia este si ea noua: automata, cu 6 rapoarte. Chiar daca puterea propulsorului a crescut, Ford sustine este mai economic, datorita unei tehnici mai rafinate.
    Vizualizari: 1248