rss

Varianta de serie Golf 6 GTI (cu VIDEO)

  1. 25/03/2009
  2. Tags: Golf 6, Gti, MkVI, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (5)


    Prezentat initial ca un concept la Salonul Auto de la Paris din 2008, noul Golf GTI MkVI vine in varianta de serie, identica “vechiului” concept. Noul model incearca sa continue succesul generatiei precedente, din care s-au vandut 1,7 milioane de unitati la nivel mondial.

    GTI va veni cu variante cu 3 sau 5 usi. Hatch-ul pastreaza motorul de 2 litri turbo, care dezvolta acum 210 CP, cu aproximativ 10CP mai mult decat generatia precedenta. Viteza maxima este limitata la 240 de km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 de km/h se face in doar 6,9 secunde. Motorul este flexibil, fapt demonstrat de acceleratia intre 80-120 km/h de 7,5 secunde in treapta a 5-a, si de 10 secunde in treapta a 6-a.


    Inginerii VW au setat motorul pentru a oferi cei 280 Nm incepand cu 1,800 rpm. Constructorul a anuntat ca modelul va avea un consum in regim mixt de 7.4 l/100 km.

    Puterea este transmisa rotilor din fata prin intermediul unei transmisii manuale in 6 trepte, cumparatorii noului model pot opta insa pentru o transmisie cu ambreiaj dublu DSG.

    Masina a primit suspensii sport, Dynamic Chassis Control, care propune 3 moduri, Normal, Sport si Comfort, si, diferentialul electronic XDS. Comparata cu varianta standard, GTI are o garda la sol coborata cu 22mm pe fata si 15mm pe spate.


    La interior, modelul a primit scaune sport cu sustinere laterala, care sunt acoperite de o combinatie de piele si material sintetic, tetiere cu inscriptia GTI, pedale din aluminiu, si, volan din piele cu emblema GTI. Masina primeste 5 pasageri, iar scaunele din spate pot fi rabatate pentru a creste capacitatea portbagajului la 1,305 litri.

    Masina va intra in vanzare saptamana aceasta in Germania, in urmatoarele saptamani in restul Europei, urmate de piata nord-americana la mijlocul lui 2009.

    Vizualizari: 3605