rss

Vanzarile Kia Motors au urcat cu 8.4% anul trecut

  1. 06/03/2009
  2. Tags: Kia c'eed, Kia Cerato, Kia Motors, Kia Sportage
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Kia Motors a anuntat o crestere a vanzarilor de 8.4 % in anul 2008, numarul unitatilor comercializate ajungand la aproape 1.400.000.

    In China si Coreea vanzarile au urcat cu 34.2%, respectiv 16.2%, iar cea mai vanduta masina Kia ramane tot modelul de clasa C, Cerato, pentru al treilea an consecutiv.

    In Europa si in America de Nord, insa, s-au inregistrat scaderi de 2.3% , respectiv 8.6% .

    Hyoung-Keun Lee, Senior Executive Vice President si COO al International Business Division a declarat: "In timp ce America de Nord si Europa au inregistrat scaderi ale volumelor comercializate fata de anul precedent, din cauza declinului vanzarilor in ultimul trimestru, Kia a inregistra cresteri ale cotei de piata in multe tari din aceste teritorii. Mai mult, am inregistrat castiguri importante in China si Coreea. In ciuda instabilitatii economice, suntem increzatori ca suntem bine pozitionati fata de ceilalti producatori, astfel incat vom continua sa castigam cota de piata prin satisfacerea cererii de autovehicule economice si compacte."

    Dupa Cerato, cele mai bine vandut autoturism sunt Rio, suv-ul compact Sportage  si Kia cee'd. Pe locul cinci se situeaza Picanto, cu peste 90.000 de unitati comercializate.

    Vizualizari: 1006