rss

Vanzarile de anvelope de iarna s-au dublat in 2011

  1. 20/10/2011
  2. Tags: Anvelope, iarna
    Vezi toate fotografiile (1)

    Vanzarile de anvelope de iarna au crescut in primele noua luni cu pana la 130% comparativ cu perioada similara a anului precedent. In total, au fost comercializate 1,46 milioane unitati , ca urmare a introducerii obligativitatii echiparii autovehiculelor cu cauciucuri adecvate.

    "Daca pe tot parcursul anului trecut au fost vandute 1,3 milioane de anvelope de iarna, anul acesta au fost livrate în numai noua luni aproape 1,5 milioane de unitati. Cresterea a avut loc, bineinţeles, pe fondul intrarii in vigoare a actului normativ privind obligativitatea echiparii vehiculelor cu anvelope de iarna in conditii de drum cu polei, zapada sau gheata", a declarat Alina Ghica, directorul de marketing al Michelin pentru Romania si Balcani, pentru Mediafax.

    In urma adoptarii noilor reglementari, ponderea cauciucurilor de iarna este aproximativ aceeasi cu cea a anvelopelor de iarna.

    Potrivit Legii 161/2011, este sanctionata "conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna". Sunt considerate cauciucuri de iarna anvelopele care au inscriptionate simbolurile M si S, in una din combinatiile M+S, M/S, M-S, M.S. sau M&S.

    Anumite tipuri de anvelope prezinta suplimentar si alte inscriptii, precum un fulg de zapada si/sau o creasta alpina, insa acestea nu sunt obligatorii, ceea ce inseamna ca inscriptia M+S este suficienta pentru clasifica o anvelopa ca fiind de iarna.

    Pentru a verifica participantii la trafic, vor fi formate echipe mixte formate din reprezentati ai Politiei Rutiere si ai RAR. Filtrele vor fi prezente la inceputul tronsoanelor cu gheata, zapada sau polei.

    Lipsa anvelopelor de iarna pe drumurile acoperite cu polei, gheata sau zapada se va sanctiona cu retinerea talonului auto si amenzi de pana la 4.000 de lei.

    Vizualizari: 2897