rss

Vantage N24: hardcore legal

  1. 14/01/2007
  2. Tags: 410 CP, Aston Martin, V8, Vantage N24
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cursele sunt foarte importante pentru toti producatorii, fiind o sursa buna de a acumula un capital de imagine puternic, relativ rapid, cat si un bun incubator pentru modele de strada hardcore.

    In 2006, constructorul britanic a incercat apa cu degetul, participand cu un V8 Vantage, foarte putin modificat, la intrecerea de anduranta de 24 de ore de la Nurburgring.

    Propulsorul a fost amplu modificat pentru a avea un raspuns mai rapid la apasarea acceleratiei, respectiv pentru a fi mai durabil in conditii de exploatare maxima. Rezultatul: 410 CP la 7.500 rpm, cu 30 CP mai mult decat in varianta standard.

    Transmisia este exclusiv manuala cu 6 trepte, asistata de un ambreiaj ceramic produs de Valeo. La 1.330 kg, Vantage N24 este cu 250 kg mai usor decat modelul de serie.

    Interiorul a fost usurat de tot ce s-a putut (capitonaje, consola centrala, aer conditionat, airbag-uri), fiind dotat, in schimb, cu rollbar si scaune Recaro Pole Position. Geamurile laterale si luneta au fost inlocuite cu un policarbonat transparent.

    Suspensia n-a necesitat interventii majore, cea de serie fiind una de top. Totusi, barele antiruliu au fost schimbate cu unele mai mari, amortizoarele (din aluminiu) sunt cu tarie reglabila, in timp ce placutele de frana sunt mult mai rezistente la abuz decat unele normale.

    Chiar daca este o masina dedicata curselor de weekend, sistemele electronice de control (ESP, ABS, ASR,EBD) au fost transferate de pe varianta “civila”, pentru ca siguranta pe drumurile publice sa fie la cote acceptabile.

    Cine dispune de 78.720 lire sterline (plus taxe) este poftit in showroom-uri.
    Vizualizari: 1411